Toto by sme predsa nemohli pustiť von!!!

Máme nového zamestnanca! Braňo je naša nová mladá krv pre digitálnu tlač. Keďže je v polygrafii nováčikom, je nutné aby spoznal výrobu od piky. Preto bol pridelený stráviť každý týždeň na inom pracovisku. Tento týždeň prišla na rad hárková digitálna tlač. Na prvý pohľad by sa zdalo, že jednoduchá záležitosť. Vložiť papier, zvoliť program, stlačiť PRINT a je to. Braňo s nadšením sledoval svoj výtvor (kontrolný výtlačok), keď tu do deju vstúpil človek nanajvýš zodpovedný – Vlado. Ty si s týmto spokojný? Musíš si všímať aj detaily! Pozri na ten falc. Myslíš si, že je to v poriadku? Vidíš ako je popraskaný ten lom papiera?Pri skladaní (falcovaní) papiera treba dávaj hlavne pozor na dve veci, na gramáž a dráhu vlákna. Aby nedošlo k tomuto problému, papiere s gramážou nad 200 g/m2 nie je vhodne spracovávať na falcovačke – je nutné ich pred zložením naryhovať. Pri papieroch s nižšou gramážou môžeš použiť falcovanie, avšak treba dávať pozor, aby lom išiel rovnobežne v smere vlákna použitého hárku. Ak nevieš akej dráhy máš hárky je veľmi jednoduché zistiť smer vlákna. Papier stačí na chvíľku namočiť do vody a čakať. Po chvíľke sa papier stočí.Vlákno v papieri ide rovnobežne s nestočenou stranou hárku. Takže ešte raz: Ak chceš leták alebo brožúru skladať, je nutné aby lom papiera išiel vždy rovnobežne s touto nestočenou hranou.
Riešenie tohto problému bolo po tomto „školení“ veľmi jednoduché. Braňo si orezal nový papier s požadovaným smerom vlákna, vytlačil celú zákazku k spokojnosti nás aj nášho zákazníka. Veď, na detailoch nám záleží!

Publikoval Magenta s.r.o.

Venujeme sa tlači a grafickému dizajnu už od roku 1997. Sme odborníci na ofsetovú aj digitálnu tlač. Sme víťazmi mnohých grafických súťaží. Kvalita naších výrobkov bola vždy odmenená spokojnosťou zákazníkov ktorí sa na nás obrátili.